Iris (17) studeert Mens en Techniek – Biometrie op de Zuyd Hogeschool Heerlen

Zuyd Hogeschool heerlen

Iris Coumans (17) is tweedejaars student Mens en Techniek – Biometrie, op de Hogeschool Zuyd Heerlen. Wij stelden haar een aantal vragen over haar studie en toekomstplannen.

Deel dit artikel

Waarom heb je voor deze studie gekozen?

Eerst had ik gekozen voor Social work, een hele andere opleiding. Hier kwam ik al gauw achter dat dit totaal niet mijn ding was en heb ik nog snel kunnen switchen naar Biometrie. Ik heb biologie altijd al interessant gevonden op de middelbare school en daarnaast vind ik techniek ook heel leuk dus was biometrie een goede keuze.

Hoe bevalt de studie tot nu toe?

Heel goed, ik vind vooral de manier waarop we les krijgen (onderwijsgroepen, projecten en praktijklessen) heel fijn. Daarbij zijn de dingen die we leren wel ongeveer wat ik ervan verwacht had.

Welk vak vind je het leukst? En waarom?

Ik vind de onderwijsgroepen het leukst, hierbij zit je twee keer in de week samen in een groepje en bespreek je leerdoelen die je moet kennen voor de toets. Hierin komt vaak de meeste anatomie en fysiologie in die je moet kennen en dat vind ik het leukst.

Welk vak vind je het minst leuk? En waarom?

Statistiek, het is belangrijk en komt ook vaak terug maar ik vind het totaal niet interessant.

Wat hoop je na deze studie te gaan doen?

Het ligt er een beetje aan hoe de studie verder verloopt en of ik misschien nog nieuwe dingen tegen kom, maar voor nu lijkt het me leuk om iets in de sportwereld te gaan doen zoals kijken hoe je sportprestaties van iemand kan verbeteren.

Heb je het idee dat deze studie bijdraagt aan dit doel?

Ja, ik kan later in het jaar een richting kiezen waaronder de richting sport en revalidatie en dan word je specifieker opgeleid.

Zou je deze studie aan anderen aanraden?

Ja, het is kleine opleiding met een gezellige sfeer. Er wordt op een goede manier lesgegeven en vooral als je biologie en techniek leuk vind is dit een goede keuze.

Wat vind je van Zuyd Hogeschool Heerlen? Zou je deze school aan anderen aanraden?

Ik vind het een prima school, er hangt een goede sfeer en het is goed geregeld.

Studie: Mens & Techniek – Biometrie

Waar: Zuyd Hogeschool Heerlen

Niveau: Hbo

Duur: 4 jaar (Bsc)

Over de studie Mens & Techniek - Biometrie

Jouw metingen aan hart of longen helpen een arts de juiste diagnose te stellen. Dankzij jouw bewegingsanalyses verbetert een sporter zijn prestaties. Je werkt mee aan de ontwikkeling van software voor smartwatches die hartslag en bloeddruk meten. In deze opleiding leer je hoe het menselijk lichaam functioneert en hoe je dit kunt meten. Je weet alles over meetapparatuur en wat metingen betekenen. Je wordt een specialist die techniek inzet om mensen te helpen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte van onze acties en nieuwe ontwikkelingen

Ontdek meer

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem gerust contact met ons op, onze consultants helpen je graag verder.