Online lesmodule Mindfulness

kiezen-studiekeuze-examens-instudium
succes-studiekeuze-examens-instudium

Voor meer focus en concentratie

Focus en concentratie kunnen met alle afleidingen van de huidige tijd een uitdaging vormen. Mindfulness  geeft leerlingen concrete handvatten om hun doelen op een plezierige en rustige wijze te behalen. Onze online lesmodule Mindfulness laat leerlingen kennismaken met de basis principes van mindfulness en stresspreventie.

 

Juist wanneer leerlingen stress ervaren, er een gebrek aan concentratie is en er gedachtes door het hoofd stormen, is het inzetten van mindfulness essentieel. Wanneer leerlingen het dagelijks toe leren passen, zullen zij veel beter om kunnen gaan met stress en tegenslagen.

“Mindfulness kan jongeren veel handvatten bieden. Het draagt bij aan het verminderen van en beter kunnen omgaan met stress, maar kan ook bijdragen aan het verbeteren van concentratie, geheugen, zelfbewustzijn, emotieregulatie en zelfvertrouwen. Het biedt de mogelijkheid om de aandacht naar het huidige moment te brengen zonder te oordelen”

Lisa Samateh – Mindfulness Trainer

Online lesmodule Mindfulness

Geschikt voor alle klassen op vmbo/mbo/havo/vwo
  • De module is tot stand gekomen met een samenwerking tussen een orthopedagoog, (jeugd) psycholoog en een mindfulness trainer
  • Alle informatie en oefeningen zijn wetenschappelijk onderbouwd
  • De module is opgedeeld in twee hoofdlessen van ongeveer 40 minuten en kan dus verdeeld worden over 2 mentorlesuren
  • Leerlingen krijgen allemaal een persoonlijke login en behouden een jaar lang toegang tot de module
  • Voor docenten is een handige handleiding beschikbaar om bepaalde onderwerpen klassikaal te kunnen bespreken
  • Vanaf €9,50 per leerling, bij afname van meer dan 30

Vraag direct aan...

Mindfulness wordt steeds populairder in het onderwijs. En dat is niet zonder reden, het levert namelijk prachtige resultaten op. Zo staan leraren meer ontspannen voor de klas en hebben leerlingen meer rust en zelfvertrouwen. Door leerlingen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met mindfulness kunnen we ze behouden om stressvolle reactiepatronen te ontwikkelen. Deze patronen, die we vaak al jong ontwikkelen, kunnen soms je leven lang in de weg staan. Hoe eerder je deze stressvolle patronen dus omzet naar iets positiefs, hoe beter.

scholier-coaching-studiekeuze-examens-instudium