Workshop 'Mindfulness voor de klas'

studiekeuze-examens-instudium

Speciaal voor onderwijsgevenden in het primair en voortgezet onderwijs organiseren onze ‘Mindfulness voor de klas’ workshop. Tijdens deze workshop leren docenten om mindfulness toe te passen in het dagelijks leven en tijdens het lesgeven. De workshop draagt bij aan het verminderen van stress en spanningen en het vergroten van plezier in het werk voor docenten.

Daarbij bevat de workshop ook praktische mindfulness oefeningen waar de hele klas iets aan heeft. Want een ontspannen klas, zorgt automatisch voor een meer ontspannen docent. Evenals een ontspannen docent voor een meer ontspannen klas zorgt. Een mooie wisselwerking, waar de hele klas dus profijt van heeft. 

Mindfulness voor docenten

Vergroot je persoonlijke effectiviteit en vitaliteit, en vind meer rust en ontspanning in de dagelijkse hectiek door met aandacht en bewustzijn te kijken en luisteren naar de signalen van je lichaam en geest. Onze ‘mindfulness voor de klas’ workshop is een praktisch en evidenve based mindfulness programma, speciaal ontwikkeld voor docenten.

Mindfulness oefeningen voor leerlingen

Naast dat de workshop docenten leert hoe ze mindfulness voor zichzelf toe kunnen passen tijdens het lesgeven, zal er ook in worden gegaan op oefeningen die ze met de hele klas kunnen doen.

Het leren richting geven van je aandacht, zodat je focus en concentratie worden vergroot is in het onderwijs van enorm belang. Leerlingen en docenten worden overspoeld met informatie en er is veel energie nodig voor het verwerken van deze prikkels. Mindfulness kan helpen om cruciale rustmomenten in te lassen. Tijdens deze rustmomenten leer je informatie te verwerken en op te laden voor het volgende ‘studiemoment’.

Praktische informatie

Duur: 1 dagdeel

Locatie: Op locatie van onderwijsinstelling (of anders in overleg)

Prijs: €1150,- excl. BTW per groep (max. 12 deelnemers, €50,- per extra deelnemer)

Vraag onze workshop nu aan voor jouw school