Maxime (23) studeert fysiotherapie op de Zuyd Hogeschool in Heerlen

Studie fysiotherapie

Maxime Drent (23) is tweedejaars studente Fysiotherapie aan de Zuyd Hogeschool in Heerlen. Wij stelden haar een aantal vragen over haar studie en toekomstplannen.

Deel dit artikel

Waarom heb je voor deze studie gekozen?

Tijdens mijn master Bewegingswetenschappen was ik op zoek naar wat mijn vervolgstap zou worden. Mijn mening was dat ik nog kennis miste voordat ik een start zou maken aan het werkleven. De kennis die ik nog miste was op basis van het menselijk lichaam en de werking ervan. Vandaar mijn keuze voor de opleiding fysiotherapie.

Hoe bevalt de studie tot nu toe?

Mij bevalt de studie heel goed. De lessen zijn erg leerzaam en de leraren hebben veel kennis vanuit de therapie, maar ook vanuit hun eigen ervaringen in de praktijk. Ik heb dit jaar al stage mogen lopen waardoor ik ook al mijn kennis heb kunnen toepassen in de praktijk.

Welk vak vind je het leukst? En waarom?

Op school leren wij voornamelijk vanuit pathologieën oftewel aandoeningen of trauma’s. De orthopedische aandoeningen spreken mij het meest aan, denk hierbij bijvoorbeeld aan een kruisband revalidatie. Dat spreekt me meer aan omdat ik als fysiotherapeut samen met een patiënt het traject van revalidatie kan ingaan waarbij het uiteindelijke doel kan zijn dat de patiënt weer klachtenvrij zijn of haar alledaagse activiteiten hervat.

Welk vak vind je het minst leuk? En waarom?

De pathologieën zoals bijvoorbeeld de gevolgen van een herseninfarct of COPD spreken mij minder aan. Deze patiënten zullen waarschijnlijk altijd klachten blijven houden. Hierbij moet je werken aan het verbeteren van alledaagse activiteiten, maar de kans is klein dat het leven van de patiënt weer wordt zoals voorheen.

Wat hoop je na deze studie te gaan doen?

Ik hoop fysiotherapie te kunnen mengen met mijn master bewegingswetenschappen. Het zou leuk zijn als ik in de toekomst een baan als wetenschappelijk onderzoeker zou kunnen combineren met een baan als fysiotherapeut.

Heb je het idee dat deze studie bijdraagt aan dit doel?

Zeker! Voor fysiotherapeut te worden moet je natuurlijk de opleiding afgerond hebben. Maar ik weet door fysiotherapie ook veel over anatomie en de werking van het lichaam, dat erg van pas komt bij het doen van wetenschappelijk onderzoek.

Zou je deze studie aan anderen aanraden?

Ik raad deze studie zeker aan! Het is wel hard werken, maar dat is het zeker waard.

Studie: Fysiotherapie

Waar: Zuyd Hogeschool

Niveau: Hbo

Duur: 4 jaar (Bsc)

Over de studie Fysiotherapie

Bij fysiotherapie denken veel mensen aan sporters met een blessure, maar als fysiotherapeut behandel je ook mensen die weinig (kunnen) bewegen zoals ouderen en chronisch zieken.  Je leert hoe je mensen met lichamelijke klachten kunt behandelen zodat zij weer zo goed mogelijk de dingen kunnen doen die voor hen belangrijk zijn. Aan de hand van praktijkvoorbeelden leer je de theorie en vaardigheden die je nodig hebt om je patiënt te helpen. 

Meer focus en concentratie in de klas?

Probeer nu onze online lesmodule ‘Mindfulness en Stresspreventie’

studiekeuze-examens-instudium

Ontdek meer

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem gerust contact met ons op, onze consultants helpen je graag verder.