Workshop 'Studiekeuze Coaching'

studiekeuze-examens-instudium

Hoe begeleid je leerlingen naar de juiste studiekeuze? In deze workshop, speciaal voor onderwijsprofessionals in het voorgezet onderwijs, bespreken we een uitgebreid stappenplan vol oefeningen en praktische tips. Ga het gesprek aan met de hele klas en met individuele leerlingen. Leer te inspireren en leer de juiste vragen te stellen, waardoor de leerling een beter beeld krijgt van zijn/haar passies en talenten. 

De juiste studie kiezen

Studiekeuzestress is een heel normaal fenomeen dat ieder najaar de kop opsteekt bij zowel scholieren als hun ouders. Het maken van de juiste keuze voor een opleiding of studie is belangrijk. Tijdens de opleiding worden belangrijke vaardigheden en kennis geleerd die nodig zijn om de arbeidsmarkt te kunnen betreden. Dit maakt de druk op het kiezen nog hoger.

De workshop studiekeuzecoaching gaat in op coachende vaardigheden en verschillende stappen om leerlingen te begeleiden naar de juiste studiekeuze. Zo komen er praktische oefeningen aan bod, welke zowel 1:1 als klassikaal uit te voeren zijn. Inventariseer samen sterke en zwakke kanten, persoonlijke interesses, passies en ambities om leerlingen een keuze te laten maken die bij ze past.

Praktische informatie

Duur: 1 dagdeel

Locatie: Op locatie van onderwijsinstelling (of anders in overleg)

Prijs: €1150,- excl. BTW per groep (max. 12 deelnemers, €50,- per extra deelnemer)

Vraag onze workshop nu aan voor jouw school