Judith (22) studeert Bestuur & Advisering aan de Universiteit Leiden

Judith Bogaard (22) is master student aan de Universiteit Leiden. Ze volgt de specialisatie Bestuur & Management van de master Management in de Publieke Sector. Wij stelden haar een aantal vragen over haar studie en toekomstplannen.

Deel dit artikel

Waarom heb je voor deze studie gekozen?

Ik heb eerst de studie HBO Communicatie gevolgd en tijdens mijn scriptie merkte ik dat ik mij graag verder wilde specialiseren in Public Affairs en Stakeholdermanagement. Ik ben mij vervolgens gaan oriënteren op verschillende masters en zodoende ben ik bij de Master Bestuur & Advisering terecht gekomen. 

Hoe bevalt de studie tot nu toe?

De studie bevalt heel goed! De master biedt een interessante mix tussen de praktijk en de theorie. Zo zorgen de werkcolleges en bevlogen docenten voor veel inhoudelijke discussies. Daarnaast bestaat de master voor een groot deel uit werkende studenten (aangezien het een avondmaster is). Deze werkende studenten nemen hun praktijkervaring mee naar de colleges, waar ik weer veel van leer.

Welk vak vind je het leukst? En waarom?

Public Affairs, Stakeholders & Society. Ik vind dit vak heel erg interessant, omdat het al mijn interesses raakt. Het gaat over de wisselwerking van het openbaar bestuur. Hoe bestuurders rekening moeten houden met de buitenwereld. Vanuit mijn HBO studie heb ik al het een en ander geleerd over Public affairs, maar dit afstudeer vak is echt verdiepend. Die verdieping zoek ik echt in mijn master.

Welk vak vind je het minst leuk? En waarom?

Academische vaardigheden, omdat ik niet de ambitie heb om een onderzoeker te worden. Het vak gaat vooral over het volgen van strikte regels rondom onderzoeken en dat is ook heel belangrijk. Echter, ik vind het niet zo uitdagend om alleen maar de regels te volgen tijdens het schrijven van een paper. Ik vind het vooral interessant om een inhoudsvolle bijdrage te leveren in een paper.

Wat hoop je na deze studie te gaan doen?

Ik heb al een aantal jaar een fascinatie voor het stikstofbeleid en het lijkt mij super interessant om met mijn kennis van de master een aantal jaar op het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit te werken. Echter, ik sta open voor alle mogelijkheden. Voor nu focus ik mij eerst op het afronden van mijn master.

Heb je het idee dat deze studie bijdraagt aan dit doel?

Ja, ik heb zeker het idee dat mijn studie bijdraagt aan dit doel. Daarom heb ik bewust gekozen voor een bestuurskundige master. Met een achtergrond in communicatie en een bestuurskunde Master hoop ik in de toekomst een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan de publieke sector op communicatief en bestuurskundig gebied.

Zou je deze studie aan anderen aanraden?

Jazeker, omdat de Master een interessante mix van de praktijk en de theorie biedt.

Studie: Management in de publieke sector

Waar: Universiteit Leiden

Niveau: Universitair

Duur: 1 jaar (Master)

Over de studie Management in de Publieke Sector

Hoe ziet de wereld er over 10, 20 of 40 jaar uit? Zijn dan de complexe maatschappelijke problemen waar we momenteel mee worstelen opgelost? Is de aarde tegen die tijd gered van de klimaatopwarming? Wordt kunstmatige intelligentie een belangrijk middel om de kwaliteit van leven te verbeteren of beheerst het juist onze levens? Zijn we in de toekomst wel beter in staat om ziekten en pandemieën te bestrijden? En wie zorgt er straks voor ons als we ziek, oud of werkloos worden? Met andere woorden: welke toekomst staat ons en de generaties na ons te wachten?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte van onze acties en nieuwe ontwikkelingen

Ontdek meer

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem gerust contact met ons op, onze consultants helpen je graag verder.