Quinten (19) studeert Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft

Quinten Schimmel (19) is tweedejaars student Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft. In zijn eerste jaar heeft hij alle studiepunten gehaald. Wij stelden hem een aantal vragen over zijn studie en toekomstplannen.

Deel dit artikel

Waarom heb je voor deze studie gekozen?

Ik heb deze studie gekozen omdat ik merkte bij de meeloopdag dat de vakken die gegeven worden bij Industrieel Ontwerpen op veel vlakken aansluiten op mijn interesses en hobby’s. De vakken zijn voor mij dan ook niet zozeer studeren, maar eerder het verdiepen en verbreden van mijn interesses.

Hoe bevalt de studie tot nu toe?

De studie bevalt me erg goed. Hoewel ik vooral online lessen heb gehad, merk ik toch dat de manier van denken en de balans tussen techniek, mensen en vormgeving perfect bij mij aansluiten.

Welk vak vind je het leukst? En waarom?

Veel studenten genieten het meest van de ontwerpvakken. Daar kun je namelijk al je kennis samenvoegen om een product tot leven te brengen. Toch heb ik de meeste tijd besteed aan Software Based Products, waarbij je leert om technische producten, zoals een website of zelfs de beginselen van een telefoon, te ontwerpen.

Daarnaast vond ik het leren 3d-modelleren op de computer erg gaaf, omdat je zo exact een product na kunt bouwen en realistisch kunt renderen

Welk vak vind je het minst leuk? En waarom?

Er zijn hoogstens vakken die ik net wat minder leuk vind. Dan zou ik toch Dynamica moeten noemen, omdat dat puur natuur- en wiskunde is. Op de middelbare school vond ik dat al lastiger, maar ik wilde toch heel graag een technische studie doen. Nu haal ik dat soort vakken wel, maar het kost wel extra energie.

Wat hoop je na deze studie te gaan doen?

Ik zou eerst een master willen doen in de richting van de businesskant van het ontwerpen, omdat ik later graag projectleider wil worden. Daarbij krijg je een probleem voorgeschoteld door een bedrijf, waarna je met je team aan de slag gaat om dat op te lossen met een product (zowel digitaal als fysiek). Als projectleider breng je iedereen in je team samen, iets wat ik nu ook al graag doe bij groepsprojecten.

Heb je het idee dat deze studie bijdraagt aan dit doel?

De studie Industrieel Ontwerpen sluit hier heel goed bij aan, omdat je van veel kanten van het ontwerp de werking leert. Ik zal later dus zowel met een programmeur als met een tekenaar kunnen praten over hoe het eruit moet komen te zien.

Zou je deze studie aan anderen aanraden?

Als je merkt dat je geïnteresseerd bent in creatief bezig zijn en dat je wilt kijken of het leren van probleemoplossingsgericht denken vanuit een technische invalshoek, dan is het het absoluut waard om hier een kijkje te nemen! Kijk vooral rond op open dagen en plan meeloopdagen in voor de studies die je het meeste aanspreken.

Studie: Industrieel Ontwerpen

Waar: TU Delft

Niveau: Universitair

Duur: 3 jaar (Bsc)

Over de studie Industrieel Ontwerpen

Ontwerpen biedt de mogelijkheid om complexiteit te ontwarren, netwerken op te bouwen en de wereld te ordenen. Het is de taak van Design om niet alleen het tempo waarin de wereld verandert bij te houden, maar voor te zijn, om te anticiperen op de wereld van morgen en deze vorm te geven. In deze wereld evolueert ook de opleiding Industrieel Ontwerpen. Studenten werken aan de competenties die ze nodig hebben om multidisciplinaire experts te worden die door middel van ontwerpen impact teweegbrengen in zowel de economie, de ecologie als de maatschappij.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte van onze acties en nieuwe ontwikkelingen

Ontdek meer

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem gerust contact met ons op, onze consultants helpen je graag verder.