Judith (20) studeert Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft

Judith Laan (20) is tweedejaars student Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft. Wij stelden haar een aantal vragen over haar studie en toekomstplannen.

Deel dit artikel

Waarom heb je voor deze studie gekozen?

In eerste instantie heb ik altijd gekeken naar geneeskunde, maar toen ik voor het eerst hoorde over Industrieel Ontwerpen wist ik dat de studie iets voor mij zou zijn. Het trok me erg aan dat de studie een combinatie is van techniek en creativiteit. Nadat ik bij de open dag en meeloopdag was geweest, wist ik vrij zeker dat dit de juiste keuze zou zijn.

Hoe bevalt de studie tot nu toe?

Erg goed! Het eerste jaar was goed te doen, maar het hielp wel mee dat door corona er niet echt een sociaal studentenleven was. Ook in het tweede jaar heb ik het erg naar mijn zin.

Welk vak vind je het leukst? En waarom?

Ik vind de ontwerpvakken het leukst. Hierbij ga je naar aanleiding van de opdracht echt een product of productsysteem ontwerpen, alleen of in een groepje, en ik heb deze studie gekozen om dingen te ontwerpen dus daardoor vind ik het erg leuk.

Welk vak vind je het minst leuk? En waarom?

Het minste leuke vak voor mij is statica en dynamica. Dit zijn de meest technische vakken waarbij wiskunde en natuurkunde aanbod komen en hier heb ik de meeste moeite mee.

Wat hoop je na deze studie te gaan doen?

Ik hoop na de studie voor een ontwerpbureau of bedrijf te kunnen werken waarbij ik bepaalde passies om kan zetten in daadwerkelijk producten of systemen die toepasbaar zijn. Wat ik precies wil doen later weet ik nog niet. De medische kant vind ik ook nog steeds interessant om op te gaan.

Heb je het idee dat deze studie bijdraagt aan dit doel?

Ja, bij de studie word je erg breed opgeleid. De keuzevakken zorgen ervoor dat je al enigszins een richting kan bepalen maar voor de rest kan je met de studie veel kanten op. Dit biedt een bepaalde vrijheid die ik erg fijn vind.

Zou je deze studie aan anderen aanraden?

Zeker! Als je technisch aangelegd bent en je creativiteit ook kwijt wil, dan is Industrieel Ontwerpen een goeie keuze. Het is lang niet zo technisch als andere studies op de TU Delft, en het is niet zo kunstzinnig als de kunstacademie, maar een goeie mix daarvan.

Studie: Industrieel Ontwerpen

Waar: TU Delft

Niveau: Universitair

Duur: 3 jaar (Bsc)

Over de studie Industrieel Ontwerpen

Ontwerpen biedt de mogelijkheid om complexiteit te ontwarren, netwerken op te bouwen en de wereld te ordenen. Het is de taak van Design om niet alleen het tempo waarin de wereld verandert bij te houden, maar voor te zijn, om te anticiperen op de wereld van morgen en deze vorm te geven. In deze wereld evolueert ook de opleiding Industrieel Ontwerpen. Studenten werken aan de competenties die ze nodig hebben om multidisciplinaire experts te worden die door middel van ontwerpen impact teweegbrengen in zowel de economie, de ecologie als de maatschappij.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte van onze acties en nieuwe ontwikkelingen

Ontdek meer

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem gerust contact met ons op, onze consultants helpen je graag verder.