Anne (22) studeert Tourism, Society & Environment aan de Wageningen University en Research

Anne Botter (22) is tweedejaars Master studente Tourism, Society & Environment aan de Wageningen University & Research. Wij stelden haar een aantal vragen over haar studie en toekomstplannen.

Deel dit artikel

Waarom heb je voor deze studie gekozen?

Ik heb hiervoor de HBO bachelor Tourism Management gevolgd waarbij ik merkte dat mijn interesse vooral lag bij de impact van het toerisme en de ethische aspecten. In plaats van de marketing en het managen van toerisme, waar de focus vooral op lag tijdens mijn bachelor. Deze master is een stuk breder door het stuk ‘’society and environment’’ en valt hierdoor heel goed binnen mijn interesses.

Hoe bevalt de studie tot nu toe?

De opleiding bevalt erg goed. Ik ben momenteel met mijn scriptie bezig, en moet hierna alleen nog stage lopen. Ik heb in het eerste jaar erg leuke vakken kunnen volgen, en kunnen meewerken aan veel interessante projecten. Ik vind het erg fijn dat je de studie zelf kunt inrichten door je eigenvakken te kiezen. Hierdoor ligt er voor mij veel focus op duurzaamheid,  conservatie en ontwikkeling.

Welk vak vind je het leukst?

Ik vond zelf het vak anthropology and development het leukst om te volgen. Dit vak is erg ingegaan op ‘Southern Africa’ een regio die ik erg interessant vind en waar ik nu ook voor mijn scriptie onderzoek doe. Onderwerpen tijdens de colleges waren bijvoorbeeld: toerisme en authenticiteit, kolonialisme en filantropie.

Welk vak vind je het minst leuk? 

Ik vond zelf het vak ‘’qualitative and quantitative methods in social sciences’’ het minst leuk. Aangezien dit echt een onderzoeksvak is met veel statistiek.

Wat hoop je na deze studie te gaan doen?

Ik weet nog niet precies wat ik wil gaan doen als ik klaar ben. Ik weet wel bijna zeker dat ik voor een non-profit organisatie wil werken in de richting van duurzame ontwikkeling van bijvoorbeeld toerisme in samenwerking met lokale communities en stakeholders.

Heb je het idee dat deze studie bijdraagt aan dit doel?

Deze studie draagt zeker bij aan het doel. Ik merk ook dat ik er tijdens de studie echt achter kom wat ik interessant vind.

Zou je deze studie aan anderen aanraden?

Ik zou het zeker aanraden. De opleiding is vrij klein en internationaal, waardoor je met vele verschillende culturen in aanraking komt en veel van elkaar kunt leren. Daarnaast is het fijne aan de opleiding dat je compleet je eigen richting kunt kiezen door middel van vier verschillende trajectories binnen de opleiding. Binnen deze trajectories kun je je eigen vakken kiezen. Hierdoor kun je jezelf echt ontwikkelen in je eigen interesses.

Wat vind je van de Wageningen University & Research? Zou je deze universiteit aan anderen aanraden?

Ik vind de WUR een erg fijne universiteit, en ik zou het zeker aanraden om hier te gaan studeren.

Studie: Tourism, Society & Environment

Waar: Wageningen University and Research

Niveau: Universitair

Duur: 2 jaar (Master)

Over de studie Tourism, Society & Environment

Toerisme is een steeds groter wordend en wereldwijd fenomeen. Als een van ‘s werelds grootste economische sectoren kunnen de maatschappelijke en ecologische uitdagingen niet worden genegeerd. Tijdens deze tweejarige master opleiding ‘Tourism, Society and Environment’ kijk je kritisch naar de groeiende betekenis en complexiteit van toerisme. Zo ben je in staat om de problemen achter het toerisme te identificeren, maar ook om bij te dragen aan effectieve en duurzame oplossingen in het toerisme.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte van onze acties en nieuwe ontwikkelingen

Ontdek meer

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem gerust contact met ons op, onze consultants helpen je graag verder.