Mia (23) studeert Animal Sciences (Msc.) aan de Wageningen University and Research.

Mia Smetsers (23) is tweedejaars Master studente Animal Sciences aan de Wageningen University and Research. Wij stelden haar een aantal vragen over haar studie en toekomstplannen.

Deel dit artikel

Waarom heb je voor deze studie gekozen?

Na mijn bachelor biologie en medisch laboratoriumonderzoek was ik op zoek naar een vervolgstudie. Ik heb voor de studie Animal Sciences gekozen omdat de studie en universiteit mij beiden erg aanspraken. Met deze studie zijn er veel verschillende opties en ben je instaat om je eigen programma samen te stellen. Daardoor kan je juist die vakken kiezen die je zelf interessant vind.

Hoe bevalt de studie tot nu toe?

Het eerste jaar heb ik volledig afgerond en nu ben ik begonnen met mijn thesis bij animal breeding and genetics. De hele studie bevalt erg goed. Vorig jaar heb ik verschillende vakken gevolgd en bijna alle vakken vond ik erg interessant.

Welk vak vind je het leukst? En waarom?

Het vak genomics is erg leuk en de vakken die te maken hebben met animal breeding and genetics. Deze vakken passen het beste bij mijn specialisatie waardoor ik ze ook het leukste vind. De thesis, waar ik nu aan werk, zit ook exact in de richting van animal breeding and genomics en deze vakken sluiten hier het beste op aan. Tijdens deze vakken heb ik meer geleerd over hoe bepaald wordt met welke dieren er gefokt wordt en hoe de fokwaarde van de dieren bepaald wordt. Ook leer je meer over genomica en hoe je deze data verwerkt om tot nieuwe inzichten te komen.

Welk vak vind je het minst leuk? En waarom?

Tijdens de studie vond ik het vak statistiek het minst leuk. Het verwerken van data en daarmee bepalen welke resultaten van elkaar verschillen klinkt interessant maar is ook gewoon veel routinewerk. Er zijn leukere klusjes.

Wat hoop je na deze studie te gaan doen?

Na deze studie wil ik aan het werk. Ik zou graag bij een bedrijf werken die zich bezig houdt met het fokken van dieren en daarin ook kijkt naar de toekomst. Maar er zijn nog veel kansen en mogelijkheden en ik weet nog niet precies wat ik wil gaan doen.

Heb je het idee dat deze studie bijdraagt aan dit doel?

Ja, deze studie draagt daar zeker aan bij. Je kunt zelf je master indelen waardoor er heel veel keuzevrijheid is om de vakken te volgen die je interessant vindt en bij je toekomstplannen passen. Verder kom je in contact met bedrijven tijdens een aantal colleges zodat je deze persoonlijk beter leert kennen. Doordat je de bedrijven in een bepaald vakgebied hierdoor goed leert kennen kan je beter bepalen wat je later wil gaan doen.

Zou je deze studie aan anderen aanraden?

Ik zou deze studie anderen zeker aanraden. Het is een erg leuke en interessante studie met veel verschillende specialisaties en vakken zodat je precies kunt kiezen wat bij je past. Naast de docenten kan je op de campus van de Wageningen Universiteit alles vinden wat je nodig hebt. Het is een leuke, actieve universiteit met veel verenigingen en docenten goed bereikbaar en benaderbaar zijn.  

Studie: Animal Sciences

Waar: Wageningen University & Research

Niveau: Universitair

Duur: 2 jaar (Master)

Over de studie Animal Sciences

Wil jij een bijdrage leveren aan duurzame en verantwoordelijke dierhouderijsystemen overal ter wereld? Dan is de master Animal Sciences jouw studie! De mens-dier relatie is essentieël in deze opleiding. Thema’s als diervoeding, diergezondheid, dierenwelzijn, management niveau’s, genetische diversiteit en socio-economische factoren worden allen besproken tijdens het programma. Zodat jij als afgestudeerde duurzame ontwikkelingen en managementsystemen voor vee, gezelschapsdieren en dierentuindieren kan ontwikkelen en innoveren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte van onze acties en nieuwe ontwikkelingen

Ontdek meer

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem gerust contact met ons op, onze consultants helpen je graag verder.