Lars (23) studeert Built Environment aan de Breda University of Applied Sciences

Breda university of applied sciences

Lars de Laat (23) is tweedejaars student Built Environment aan de Breda University of Applied Sciences. Wij stelden hem een aantal vragen over zijn studie en toekomstplannen.

Deel dit artikel

Waarom heb je voor deze studie gekozen?

Tijdens mijn vorige opleiding kwam ik erachter dat ik dit erg leuk vind om te doen. Ik heb me toen verder ingelezen in de opleiding en een jaar laten ben ik er aan begonnen.

Hoe bevalt de studie tot nu toe?

Tot nu toe bevalt de studie erg goed. BUas is een kleine school, waardoor studenten de docenten goed kennen, maar ook andersom. Er hangt een goede sfeer, wat mij erg motiveert.

Welk vak vind je het leukst? En waarom?

Op de opleiding hebben we eigenlijk niet echt vakken. Het leukste dat ik tijdens mijn opleiding doe zijn wel de projecten. Hier werken we voor een echte opdrachtgever aan een echte (of soms een realistische simulatie) opdracht. Het leuke hieraan is dat een opdrachtgever, in ons geval op dit moment een provincie, ook echt iets kan gaan doen met de resultaten die uit ons project komen rollen.

Welk vak vind je het minst leuk? En waarom?

Dingen die ik minder leuk vind om te doen, zijn vooral de persoonlijke ontwikkelingsonderdelen. Echter, weet ik wel dat dit erg belangrijk is en dat het later ook wel echt van pas komt.

Wat hoop je na deze studie te gaan doen?

Als ik klaar ben met mijn studie wil ik graag gaan werken. Ik heb dan negen jaar gestudeerd op verschillende opleidingen en vind het dan wel mooi geweest.

Heb je het idee dat deze studie bijdraagt aan dit doel?

Ik heb zeker het idee dat deze studie daar aan bijdraagt. Zonder deze studie zou ik de beroepen die ik later wil gaan uitvoeren nooit kunnen doen!

Zou je deze studie aan anderen aanraden?

Ik zou de studie zeker aanraden! Je kunt op de opleiding zeker je creativiteit kwijt, maar het is ook zeker een goede keuze als je wat minder creatief bent. De opleiding is nog heel breed, dus er is voor iedereen een mooie en leuke weg te vinden binnen de opleiding!

Studie: Industrieel Ontwerpen

Waar: Breda University of Applied Sciences

Niveau: Hbo

Duur: 4 jaar 

Over de studie Built Environment

Maak jij je hard voor een leefbare en duurzame woonomgeving? Vind je dat steden anders ingericht moeten worden? Met deze opleiding geef je vorm aan je eigen toekomst! Onze samenleving verandert snel en de uitdaging is de ruimte zo optimaal mogelijk in te richten. In de opleiding Built Environment staan ruimtelijke ordening en mobiliteit centraal. Je leert om stedelijke en regionale gebieden te (her)ontwikkelen, duurzame en innovatieve verkeers- en vervoerssystemen te creëren en ideeën te vertalen naar ruimtelijke ontwerpen. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte van onze acties en nieuwe ontwikkelingen

Ontdek meer

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem gerust contact met ons op, onze consultants helpen je graag verder.