Het mentale welzijn van studenten onder druk door de Coronacrisis
Het mentale welzijn van studenten onder druk door de Coronacrisis

Op woensdag 22 december verscheen er in Nieuwsuur een reportage over de motivatieproblemen, onzekerheid en sombere gevoelens die scholieren ervaren. Als gevolg van de Coronacrisis ervaart een steeds grotere groep middelbare scholieren negatieve gevoelens. Dit is een grote mate te wijten aan het gebrek aan sociaal contact, het niet meer kunnen sporten en uitoefenen van hobby’s of bijbaantjes.

Nieuwsuur ging in gesprek met dertien schoolbestuurders, onderwijsonderzoekers en psychologen. Hun conclusie: de onzekerheid en het gebrek aan toekomstperspectief eisen hun tol, waardoor deze  leerlingen “apathisch” worden.
Volgens zorgcoördinator Femke Moonen van CSG Dingstede in Meppel zijn leerlingen onrustiger en vragen ze zich af wat de consequenties voor hen zijn van nieuwe maatregelen: “Iedere keer als er een persconferentie voor de deur staat is het bij ons spitsuur”.

Hierdoor blijkt dat het aantal leerlingen dat ondersteuning op de school ontvangt sinds de start van de pandemie met bijna 50 procent is gestegen. Marc Demandt, schoolleider Marc Demandt van het BC Broekhin in Roermond, zegt: “Leerlingen zijn hun vastigheden kwijt” en “Dat geldt natuurlijk voor ons allemaal, maar op kinderen heeft dat een veel grotere impact.”

Dit is een artikel naar ‘Mentale welzijn scholieren verder onder druk: ‘Ze worden apathisch’’’ (2021, NOS, M. Vos & B. Hetebrij)Het originele artikel is te lezen op: https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2410549-mentale-welzijn-scholieren-verder-onder-druk-ze-worden-apathisch

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte van onze acties en nieuwe ontwikkelingen

Deel dit artikel

Ontdek meer

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem gerust contact met ons op, onze consultants helpen je graag verder.