De Hilversumse Marie – Claire Vrijens (17) is eerstejaars hbo Rechten student aan de Hogeschool van Utrecht. Wij stelden haar een aantal vragen over haar studie en toekomstplannen.

Deel dit artikel

Waarom heb je voor deze studie gekozen?

Ik wist niet goed wat ik wilde studeren (voornamelijk door corona) en rechten is een vrij brede studie. Dus ik vond het daardoor geen slechte keuze en deze vakken interesseerde me het meeste.

Hoe bevalt de studie tot nu toe?

Het is interessant, maar ik heb soms wel gemixte gevoelens. Ik weet namelijk niet of ik hier later iets mee wil gaan doen.

Welk vak vind je het leukst? En waarom?

Ethiek, daarin komt je mening heel erg naar voren en ik vind het ook interessant om andermans mening te horen op verschillende vlakken.

Welk vak vind je het minst leuk? En waarom?

Goederenrecht en verbintenissenrecht. Het is best droge stof en heel veel uitzoeken. Je moet heel zorgvuldig en nauwkeurig zijn en je mag niks over het hoofd zien.

Wat hoop je na deze studie te gaan doen? 

Ik weet nog niet precies wat ik wil gaan doen, maar ik vind schrijven heel erg leuk. Het lijkt me leuk om later voor verschillende bedrijven verslagen te moeten maken.

Heb je het idee dat deze studie bijdraagt aan dit doel? 

Ja, als jurist moet je vaak schrijven en de stof die ik leer verbreedt mijn kennis.

Zou je deze studie aan anderen aanraden?

Als je nog niet echt weet wat je wil doen is rechten een best brede optie. Ik denk dat je er veel kanten mee op kan en het sowieso nuttig is om te weten hoe de rechterlijke systemen werken.

Studie: HBO Rechten

Waar: Hogeschool van Utrecht

Niveau: HBO

Duur: 4 jaar

Over de studie HBO Rechten

Kies je voor HBO-Rechten aan Hogeschool Utrecht, dan kies je voor een praktijkgerichte opleiding. In leerteams van 8 studenten werk je naast de juridische inhoud ook aan je professionele houding. Je leert je weg vinden in wetten en regels en hoe je deze kunt vertalen naar de praktijk. Ook krijg je les in adviseren, gespreksvoering, onderhandelen en presenteren.

Dankzij je kennis van het recht en ervaring op het gebied van communicatie en organisatie, kun je met een HBO-Rechten diploma op veel plekken terecht. Bijvoorbeeld als juridisch adviseur bij de overheid, bedrijfsjurist bij een multinational of paralegal (juridisch medewerker) bij een advocatenkantoor.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte van onze acties en nieuwe ontwikkelingen

Ontdek meer

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem gerust contact met ons op, onze consultants helpen je graag verder.