Zusjes Maartje (20) en Maud (17) volgen dezelfde studie

Zusjes Maartje (20) en Maud (17) schelen weliswaar 3 jaar, maar zitten op dit moment allebei in het eerste jaar van hun studie Business Studies aan Hogeschool Inholland. Wij hebben ze een aantal vragen gesteld over deze studie, hun toekomstplannen en hoe het is om samen met je zus(je) te studeren.

Deel dit artikel

Waarom hebben jullie voor deze studie gekozen?

Maud: Ik wist nog niet precies wat ik wilde, daarom leek het me handig voor een brede studie te kiezen. Zodat ik uiteindelijk nog alle kanten op kan.

Maartje: Omdat ik een eigen bedrijf wil en eerst meer wil leren over alle aspecten van het bedrijfsleven. Deze studie is heel breed, je leert over marketing, ondernemen, accountancy, HRM maar ook recht en nog meer. Echt alles komt er in voor en ik wil alles kunnen en overal wat van begrijpen.

Hoe bevalt deze studie tot nu toe?

Maud: Goed! Ik heb leuke klasgenoten en heb in de eerste maanden al veel geleerd. Er zijn ook veel projectgroepen, wat ik heel leuk vindt.

Maartje: Goed, ik merk dat ik steeds meer leer over dingen die ik vooraf nog niet wist. Ik had bijvoorbeeld nog nooit geleerd hoe je een balans moest maken. Dus ik heb wel het gevoel dat ik echt iets leer en daar niet voor niks zit.

Welk vak vind je het leukst? En waarom?

Maud: Recht, dit vind ik best interessant.

Maartje: Ik vind recht ook het leukste, omdat het een vak is waar ik echt nog bijna helemaal niks van wist en ik het wel altijd al interessant vond. Ook geeft die docent op een leuke manier les waardoor ik altijd actief mee doe.

Maud: Ja de manier van lesgeven van de docent maakt het inderdaad ook een leuker vak.

Welk vak vind je het minst leuk? En waarom?

Maud: Economie, dit vind ik echt moeilijk.

Maartje: Bedrijfsadministratie, omdat ik balansen maken niet leuk vind en ik er verder ook niks mee wil gaan doen, ook al is het wel handig om het een beetje te begrijpen.

Wat hoop je na deze studie te gaan doen?

Maud: Weet ik nog niet…

Maartje: Ik hoop mijn eigen bedrijf op te zetten. Hiermee wil ik beginnen in het 3e jaar zodat ik hier na het behalen van mijn diploma gelijk mee door kan gaan.

Heb je het idee dat deze studie je kan helpen om je eigen bedrijf te starten?

Maartje: Ja zeker, sommige dingen heb ik namelijk nooit ergens geleerd, zoals recht & bedrijfsadministratie en het is wel handig om hier kennis over te hebben als ik mijn eigen onderneming wil starten.

Zou je deze studie aan andere aanraden?

Maud: Ja. Ik weet nog niet wat ik er mee ga doen, en of deze studie daaraan bijdraagt. Maar het geeft in ieder geval goed algemene kennis die altijd wel weer van pas komt.

Maartje: Ja ik zou deze studie wel aanraden. De studie voldoet tot nu toe goed aan mijn verwachtingen en ik heb het gevoel dat ik er ook echt dingen leer die ik hiervoor nog niet wist.

Last but not least… Hoe is het om met je zus(je) te studeren?

Maud: Ik vind het heel gezellig. We maken ook vaak samen huiswerk. En als iets niet duidelijk is bellen we elkaar als eerste. Maartje woont op zichzelf, en ik nog bij mijn ouders, dus het is sowieso leuk dat we dan bij haar thuis kunnen studeren.

Maartje: Ik heb eerst een MBO opleiding gedaan en stroom daardoor nu in op HBO. Toevallig keken Maud en ik allebei naar dezelfde studies. Uiteindelijk hebben we er bewust voor gekozen om voor dezelfde studie te gaan. We hebben sowieso een goede band en samen studeren is helemaal gezellig.

Studie: Business Studies

Waar: Hogeschool Inholland

Niveau: HBO

Duur: 4 jaar

Over Business Studies bij Hogeschool Inholland

Een ondernemende mentaliteit is waar het in deze tijd om draait. Doen waar je in gelooft en waar je goed in bent. Daarvoor kun je zelf gaan ondernemen, maar dat kun je ook doen in een bedrijf of organisatie. De eerste stap daartoe is ontdekken waar jouw kwaliteiten en interesses liggen. Dan wil je in je opleiding niet beperkt worden doordat je vanaf dag één een specialisatie moet kiezen. Daarom leer je bij Inholland Business Studies over alle aspecten van een onderneming, de business. Niet alleen over marketing, financieel of logistiek, maar ook over personeel, organisatie en management. In de eerste fase van de opleiding leer je het bedrijfsleven beter kennen, en daardoor ook jouw kwaliteiten en ambities ontdekken. Leren, groeien en ondernemend zijn; daar gaat het om bij Business Studies.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte van onze acties en nieuwe ontwikkelingen

Ontdek meer

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem gerust contact met ons op, onze consultants helpen je graag verder.