Student aan het woord: Femke (21) studeert Tourism Management aan de Breda University of Applied Science

Tourism management studie

Femke van Gelder (21) is vierdejaars studente Tourism Management aan de Breda University of Applied Science. Wij stelden haar een aantal vragen over haar studie en toekomstplannen.

Deel dit artikel

Waarom heb je voor deze studie gekozen?

Ik heb gekozen voor de opleiding Tourism Management, omdat ik altijd al interesse heb gehad in andere landen, reizen en culturen. Daarnaast ben ik opgegroeid in een toeristisch dorp in Zeeland en ben ik dus al van kleins af aan in contact met de sector. Daarnaast sprak Breda University of Applied Science (Buas) mij aan door het internationale karakter en de mogelijkheden met studeren en stages in het buitenland.

Hoe bevalt de studie tot nu toe?

De afgelopen drie jaar heb ik heel veel geleerd over de toeristische branche. Het leuke aan de opleiding vind ik de diversiteit van de modules en de projecten met medestudenten. Twee projecten stonden in het teken van veldwerk waarbij ik naar Lissabon en Parijs geweest ben. Daarnaast ben ik in mijn tweede jaar op exchange naar Keulen geweest. Ik heb hier een half jaar gestudeerd en gewoond, dankzij het internationale netwerk van BUas kon deze unieke ervaring plaatsvinden.

Welk vak vind je het leukst? En waarom?

Het leukste ‘vak’ vond ik mijn specialisatie E-Tourism. Tijdens deze specialisatie heb ik meer geleerd over digitalisering en hoe dit in connectie staat met toerisme. Daarnaast mochten wij een eigen platform (website) opzetten waarbij wij onze kennis over digitalisatie en creativiteit binnen toerisme konden toepassen.

Welk vak vind je het minst leuk? En waarom?

Het vak wat mij het minst lag was Experience Design in jaar 1. Het vak zelf stond in het teken van het opzetten van een Micro Avontuur. Het vak sprak mij niet echt aan, echter heeft het mij wel kennis meegegeven over Design Thinking. Dit is een begrip dat vaker terugkomt binnen de opleiding.

Wat hoop je na deze studie te gaan doen?

Na mijn bacheloropleiding zou ik graag nog verder willen studeren binnen het toerisme. Een optie hiervoor zou de master Tourism Destination Management aan BUas kunnen zijn. Binnen deze master leer je meer over bestemmingsmanagement en ga je ook op bestemmingen zelf onderzoek doen. Daarna zou ik graag willen gaan werken in de toeristische branche.

Heb je het idee dat deze studie bijdraagt aan dit doel?

De studie Tourism Management heeft mij veel kennis gegeven over de toeristische branche en wat de mogelijkheden zijn in het werkveld. Daarnaast biedt BUas vele mogelijkheden aan om verder te studeren door de verschillende masters die zij aanbieden.

Zou je deze studie aan anderen aanraden?

Zeker! Wanneer je interesse hebt in de toeristische branche en wilt studeren in internationale omgeving is dit een goede opleiding voor jou! 

Wat vind je van de Breda University of Applied Science?

De BUas is gelegen op een prachtig campus en biedt vele faciliteiten. Daarnaast voelt het als een kleinschalige school en word je altijd persoonlijke aangesproken door docenten. Door de internationale identiteit heb je kansen en connecties bij grote, toeristische bedrijven en zijn er veel netwerkmogelijkheden voor in de toekomst. Ik voel mij erg thuis op de campus. Ik ben hier dan ook niet alleen voor mijn lessen, maar ook vaak om om te studeren of om met medestudenten af te spreken.

Studie: Tourism Management

Waar: Breda University of Applied Science

Niveau: Hbo

Duur: 4 jaar (Bsc)

Over de studie Tourism Management

Ons reisgedrag – en ook de manier waarop we vakanties boeken en vieren – verandert. Hoe speelt de toeristische sector op deze veranderingen in? Hoe kun je milieubelangen en het belang van lokale ondernemers meewegen? Wat kun je met technologie en hoe creëer je een optimale klantbeleving? Je leert het in deze brede economische managementopleiding. 

Meer focus en concentratie in de klas?

Probeer nu onze online lesmodule ‘Mindfulness en Stresspreventie’

studiekeuze-examens-instudium

Ontdek meer

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem gerust contact met ons op, onze consultants helpen je graag verder.