Rutger (24) volgt de Master Business Administration aan Tio

Rutger van Leeuwen (24) volgt de Master of Business Administration, met een specialisatie in International Management, aan Tio. Wij stelden hem een aantal vragen over zijn studie en toekomstplannen.

Deel dit artikel

Waarom heb je voor deze studie gekozen?

Persoonlijk had ik nog behoefte aan wat meer achtergrondinformatie op het gebied van strategie en operationele processen. Ik wil zelf graag in de hospitality sector aan de slag en het liefst een managementfunctie bekleden, zoals bijvoorbeeld Operations Manager of General Manager. Daarom ben ik de hbo-opleiding Internationaal Business Management gaan studeren aan Tio in Utrecht. Dankzij mijn stage-ervaring in het buitenland bij twee 5-sterren resorts (het Corinthia St-Georges Bay hotel op Malta en Baoase Luxury Resort op Curaçao), beschik ik al over de nodige vaardigheden, maar er zijn nog enkele vaardigheden die ik verder wil ontwikkelen. Daarom heb ik gekozen voor een master-opleiding met specialisatie in Internationaal Management.

Hoe bevalt de studie tot nu toe?

De studie bevalt goed! Het is hard doorwerken omdat de studie maar één jaar duurt. Het is daardoor een intensief traject. Maar dat zorgt er ook voor dat je in een gemotiveerde leeromgeving terechtkomt waarin iedereen elkaar helpt en stimuleert om het beste uit de opleiding te halen.

Welk vak vind je het leukst? 

Het vak Strategisch Management. Dit vak geeft diverse inzichten hoe jouw eigen beslissingen invloed hebben op een besluitvorming van een bedrijf. Je leert risico’s te nemen, risico’s te beperken en om bij te sturen waar dat nodig is. Samen met je team ga je voor het optimale resultaat.

Welk vak vind je het minst leuk? 

Het vak Financieel Management. Dit komt voornamelijk omdat ik weinig affiniteit heb met finance en accounting. Ik vind wel dat ik het goed moet beheersen. Daarom heb ik veel tijd gestoken in de projecten en heb ik het dan ook met een goed cijfer weten af te ronden!

Wat hoop je na deze studie te gaan doen?

Na deze studie hoop ik aan de slag te gaan bij een luxueuze hotelketen, zoals het Hilton of Kerzner International (bekend van One&Only resorts in bijvoorbeeld Dubai). Echter lijkt een development programma in de hospitality branche me ook erg leuk. Hier doe je meer skills en kennis op in verschillende vakgebieden binnen de sector. Uiteindelijk hoop ik mijn droom te realiseren, namelijk General Manager worden van een luxueus 5-sterren resort.

Heb je het idee dat deze studie bijdraagt aan dit doel?

Door deze master heb ik zeker meer kennis en vaardigheden opgedaan. Je gaat anders naar processen kijken. En je kijkt anders naar bepaalde bedrijfssituaties, op een professionelere en strategische manier. Hierdoor ben ik ervan overtuigd dat ik dit zeker kan meenemen en kan gaan gebruiken in het vervolg van mijn carrière.

Zou je deze studie aan anderen aanraden?

Absoluut! Het brengt je een stap verder naar een hoger niveau in denken en handelen.

Wat vind je van Tio? Zou je anderen aanraden om hier te gaan studeren?

Tio is voor mij een beetje een tweede thuis geworden. Het is een veilige en vertrouwde leeromgeving. Ik heb hiervoor mijn bachelor International Business Management ook met veel plezier bij Tio gedaan. Daarom was het voor mij ook een logische keuze om ook de Master bij Tio te gaan volgen. De kleinschaligheid spreekt mij heel erg aan. Je zit maar met gemiddeld 10 studenten in een klas. Daardoor ken je eigenlijk alle studenten én docenten bij naam. Er is ook echt aandacht voor mij als persoon, hoe ik mezelf wil ontwikkelen en wat mijn dromen zijn. Dat werkte voor mij heel goed.

Studie: Master of Business Administration

Waar: Tio

Niveau: Hbo

Duur: 1 jaar (Msc)

Over de studie Master of Business Administration

Met Tio’s MBA werk je in twaalf maanden aan de verdieping van je kennis en je academische én strategische vaardigheden. Het studieprogramma bestaat uit een kernprogramma, een specialisatieprogramma, een developmentprogramma en een afstudeeropdracht. Het kernprogramma vormt de basis van deze masteropleiding, waarbij je onder andere je kennis verdiept op onderwerpen als financieel management, human resource management, operations management en strategisch management. Het specialisatieprogramma geeft je de keuze om je verder te verdiepen in één van de volgende onderwerpen; internationaal management, hospitality of commercieel management. 

Meer focus en concentratie in de klas?

Probeer nu onze online lesmodule ‘Mindfulness en Stresspreventie’

studiekeuze-examens-instudium

Ontdek meer

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem gerust contact met ons op, onze consultants helpen je graag verder.