Online lesmodule Mindfulness & Stresspreventie voor Eindexamenleerlingen
Online lesmodule Mindfulness & Stresspreventie voor eindexamenleerlingen
Geschikt vmbo/havo/vwo
  • De module is tot stand gekomen met een samenwerking tussen een orthopedagoog, (jeugd) psycholoog en een mindfulness trainer
  • Alle informatie en oefeningen zijn wetenschappelijk onderbouwd
  • De module is opgedeeld in drie hoofdlessen van ongeveer 40 minuten en kan dus verdeeld worden over 3 mentorlesuren
  • Leerlingen krijgen allemaal een persoonlijke login en behouden tot het einde van het schooljaar toegang tot de module
  • Voor docenten is een handige handleiding beschikbaar om bepaalde onderwerpen klassikaal te kunnen bespreken
  • Vanaf €9,50 per leerling, bij afname van meer dan 30 (Let op! t/m 31 januari 2024 slechts €6,50 per leerling)

Vraag direct aan...

kiezen-studiekeuze-examens-instudium
succes-studiekeuze-examens-instudium

Voor goede voorbereiding op de eindexamens

Dat eindexamenleerlingen behoorlijk wat stress kunnen ervaren is algemeen bekend. Toch wordt er vaak nog weinig gedaan aan mentale voorbereiding. Zonde, want een leerling die zonder stress en vol zelfvertrouwen de examenperiode in gaat presteert over het algemeen  een stuk beter. Dit is dan ook de reden dat we van onze populaire online ‘Mindfulness & Stresspreventie’ lesmodule een speciale eindexamen versie hebben ontwikkeld. 

Juist wanneer leerlingen stress ervaren, er een gebrek aan concentratie is en er gedachtes door het hoofd stormen, is het inzetten van mindfulness essentieel. De aangeleerde mindfulness en stress managementstrategieën zullen niet alleen tijdens de eindexamenperiode van pas komen, leerlingen zullen hier de rest van hun leven profijt van hebben.

“Mindfulness kan jongeren veel handvatten bieden. Het draagt bij aan het verminderen van en beter kunnen omgaan met stress, maar kan ook bijdragen aan het verbeteren van concentratie, geheugen, zelfbewustzijn, emotieregulatie en zelfvertrouwen. Het biedt de mogelijkheid om de aandacht naar het huidige moment te brengen zonder te oordelen”

Lisa Samateh – Mindfulness Trainer

Mindfulness wordt steeds populairder in het onderwijs. En dat is niet zonder reden, het levert namelijk prachtige resultaten op. Zo staan leraren meer ontspannen voor de klas en hebben leerlingen meer rust en zelfvertrouwen. Door leerlingen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met mindfulness kunnen we ze behouden om stressvolle reactiepatronen te ontwikkelen. Deze patronen, die we vaak al jong ontwikkelen, kunnen soms je leven lang in de weg staan. Hoe eerder je deze stressvolle patronen dus omzet naar iets positiefs, hoe beter.

scholier-coaching-studiekeuze-examens-instudium