Download gratis onze digitale Mindfulness toolkit

Vol met praktische tips over hoe je mindfulness
in kan zetten voor meer focus, rust en welzijn

Nieuw! Onze 'Mindfulness voor de klas' workshop

Leer in deze twee uur durende workshop om Mindfulness toe te passen tijdens het lesgeven

Een goede basis

Mindfulness wordt steeds populairder in het onderwijs. En dat is niet zonder reden, het levert namelijk prachtige resultaten op. Zo staan leraren meer ontspannen voor de klas en hebben leerlingen meer rust en zelfvertrouwen.

Door leerlingen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met mindfulness kunnen we ze behouden om stressvolle reactiepatronen te ontwikkelen. Deze patronen, die we vaak al jong ontwikkelen, kunnen soms je leven lang in de weg staan. Hoe eerder je deze stressvolle patronen dus omzet naar iets positiefs, hoe beter.

 

Voor iedereen

Wij bieden mindfulness workshops aan voor leerlingen in het basisonderwijs, middelbaar onderwijs en hoger onderwijs. De workshops kunnen klassikaal gegevens worden of in kleinere groepen van 8-10 personen.

Naast mindfulness  workshops voor leerlingen, bieden we ook een mindfulness training aan voor docenten. In deze training leren docenten om mindfulness toe te passen tijdens het lesgeven. 

“Mindfulness kan jongeren veel handvatten bieden. Het draagt bij aan het verminderen van en beter kunnen omgaan met stress, maar kan ook bijdragen aan het verbeteren van concentratie, geheugen, zelfbewustzijn, emotieregulatie en zelfvertrouwen. Het biedt de mogelijkheid om de aandacht naar het huidige moment te brengen zonder te oordelen”

Lisa Samateh

Mindfulness trainer

Basisscholen

Het primaire onderwijs vormt een belangrijke fase in de ontwikkeling van kinderen. Ze leren veel en hun omgeving blijft veranderen. Mindfulness kan hierin een positieve invloed hebben door  de rust en bewustwording van kinderen te vergroten.

Middelbare scholen

Bij leerlingen op het voortgezet onderwijs zijn het lichaam en brein volop in ontwikkeling. Dit, en de huidige tijd, brengt veel onrust met zich mee. Mindfulness helpt jongeren om op een vaardige manier met hun ‘binnenwereld’ om te gaan. 

Mbo / Hbo / Universiteit

Mindfulness leert studenten om bewuster stil te staan bij zowel de mooie als de moeilijke of onplezierige ervaringen. Door aandacht te hebben voor het hier en nu, creëer je meer ruimte om bewuste keuzes te maken in plaats van te handelen op de automatische piloot.

Voor leraren en docenten

Mindfulness helpt docenten om meer rustmomenten in te lassen voor zowel zichzelf als voor hun leerlingen. Dit resulteert in minder stress en werkdruk bij de docent. Ook leren docenten hoe ze mindfulness in kunnen zetten tijdens het lesgeven.

 

Mindfulness workshops in het onderwijs

Leer bewust omgaan met je aandacht

Het leren richtinggeven van je aandacht, zodat je focus en concentratie worden vergroot is uiteraard ook in het onderwijs van belang. Leerlingen en docenten worden overspoeld met informatie en er is veel energie nodig voor het verwerken van deze prikkels.

Mindfulness kan helpen om cruciale rustmomenten in te lassen. Tijdens deze rustmomenten leer je informatie te verwerken en op te laden voor het volgende ‘studiemoment’.

Mindfulness aanbod en prijzen

Voor leerlingen

Tijdens deze 2,5 uur durende introductie workshop laten we leerlingen kennis maken met mindfulness. Wat is het en hoe kun je het inzetten? Na de introductieworkshop ontvangen de deelnemers een praktisch werkboekje met handige mindfulness oefeningen voor thuis.

De kosten voor deze workshop bedragen €550,00 voor max. 10 deelnemers. Trainingen kunnen door scholen over het algemeen betaald worden in het kader van werkdrukgelden, ziekteverzuimpreventie of van het reguliere opleidingsbudget.

Deze interactieve training bestaat uit 3 wekelijkse sessies van 2,5 uur. In deze sessies maken leerlingen kennis met de beginselen van Mindfulness. Door het doen van oefeningen ervaren zij zelf wat mindfulness in hun dagelijks leven kan betekenen. 

De kosten voor de korte mindfulness training bedragen €1350,00 voor maximaal 10 deelnemers. Trainingen kunnen door scholen over het algemeen betaald worden in het kader van werkdrukgelden, ziekteverzuimpreventie of van het reguliere opleidingsbudget.

Tijdens deze volledige mindfulness training leren leerlingen in 8 wekelijkse sessies van 2,5 uur wat Mindfulness voor hen kan betekenen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere:

  • Je aandacht leren sturen
  • Vriendelijk zijn voor jezelf
  • Gedachten een plek geven
  • Ontpiekeren
  • Terugkomen bij de adem
  • Inzicht in de eigen stressreactie en de impact daarvan

De kosten voor deze 8 weekse training bedragen €2750,00 voor maximaal 10 deelnemers. Trainingen kunnen door scholen over het algemeen betaald worden in het kader van werkdrukgelden, ziekteverzuimpreventie of van het reguliere opleidingsbudget.

Uiteraard bieden we ook mindfulness workshops en trainingen voor leerlingen op maat. Dit kan zowel klassikaal zijn als individueel. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Voor docenten

Tijdens deze 2,5 uur durende workshop leren docenten hoe zij mindfulness in kunnen zetten tijdens het lesgeven en welke voordelen dit heeft. 

De kosten van deze mindfulness workshop voor docenten bedragen €1150,00 voor maximaal 10 deelnemers. Trainingen kunnen door scholen over het algemeen betaald worden in het kader van werkdrukgelden, ziekteverzuimpreventie of van het reguliere opleidingsbudget.

Deze korte training bestaat uit 3 wekelijkse sessies van 2,5 uur. Tijdens deze training leren docenten met behulp van verschillende oefeningen mindful te communiceren  met collega’s en leerlingen.

De kosten voor deze korte mindfulness training voor docenten bedragen €2100,00 voor maximaal 10 deelnemers. Trainingen kunnen door scholen over het algemeen betaald worden in het kader van werkdrukgelden, ziekteverzuimpreventie of van het reguliere opleidingsbudget.

Deze training bestaat uit 8 wekelijkse sessie van 2,5 uur. Docenten leren  aandacht te hebben voor alledaagse klassensituaties waarbij men niet meer vanuit automatismen reageert, maar een overwogen respons kiest. Door middel van verschillende oefeningen leren deelnemers onder andere:

  • Hoe ze mindfull kunnen communiceren met collega’s en leerlingen
  • Hoe ze mindfulness in kunnen zetten om minder werkdruk en stress te ervaren
  • Hoe ze mindfulness in kunnen zetten tijdens het lesgeven
  • Hoe ze leerlingen de beginselen van mindfulness mee kunnnen geven.

De kosten voor deze training bedragen €4600,00 voor maximaal 10 deelnemers. Trainingen kunnen door scholen over het algemeen betaald worden in het kader van werkdrukgelden, ziekteverzuimpreventie of van het reguliere opleidingsbudget.

Uiteraard bieden we ook mindfulness workshops en trainingen voor docenten op maat. Dit kan zowel in groepen zijn als individueel. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Offerte aanvragen?

We helpen je graag!